434

(II) Secretele domnului Filat

Premierul Vlad Filat a dispus convocarea Cabinetului de Miniştri într-o şedinţă extraordinară în seara zilei de vineri (24 iunie, ora 18:00). Jurnaliştii care scriu despre actualitatea guvernamentală nu au avut acces la şedinţă, transmite Agenţia Monitor Media.

Până la începutul şedinţei, premierul Filat le-a spus jurnaliştilor că vor putea transmite despre şedinţă în baza unui comunicat de presă oficial de la Guvern. Detaliile sau motivele pentru care accesul presei la şedinţa Guvernului a fost restricţionat nu au fost comunicate.

Şedinţa Guvernului, la care au participat doar miniştrii, a durat circa o oră. La sfârşitul acesteia, o bună parte din şefii ministerelor au evitat să contacteze cu presa, preferând să iasă din Guvern pe uşa din spate, după cum au comunicat Jurnal.md şi Publika TV.

Ulterior, Serviciul de presă al Guvernului a comunicat că în cadrul şedinţei au fost adoptate şase proiecte de hotărâri, printre care cea cu privire la Planul naţional de acţiuni privind implementarea reformei structurale în educaţie. Jurnaliştii presupun că adoptarea acestui plan ar fi servit motiv pentru Guvern ca să nu admită presa la şedinţă.
 
HotNews.md
0