371

(foto) Igor Dodon le mulțumește chișinăuenilor, dar fără sigla PCRM

 (foto) Igor Dodon le mulțumește chișinăuenilor, dar fără sigla PCRM
 

Foto: UNIMEDIA
  După scrutinul din 19 iunie din Chișinău, candidatul comunist la funcția de primar al Capitalei a instalat o nouă serie de panouri publicitare în municipiu. Acesta le mulțumește alegătorilor săi pentru susținere în campania electorală. 

Întâmplător sau nu, pe acestea lipsește sigla PCRM - secera și ciocanul. "Stimați chișinăueni, vă mulțumesc pentru încredere", se menționează în textul afișajului. 

Anterior, pe toate billboardurile candidatului comunist era prezentă și sigla PCRM.

Amintim că în campania electorală, analiștii politici declarau că Igor Dodon a ascuns pe cât de mult posibil simbolica PCRM și s-a comportat mai mult ca un candidat democrat. După scrutinul din 19 iunie, liderul PLDM, Vlad Filat declara într-o conferință de presă că Igor Dodon nu a fost susținut sufiecient de formațiunea condusă de Vladimir Voronin. 

Zilele trecute, în publicația Moldavskie Vedomosti a apărut un articol în care se spune că victoria lui Dodon a fost furată nu de liberali sau de democrați, ci de ai săi, cei din Partidul Comuniștilor. Liberalii nu ar fi putut câștiga niciodată Primăria Capitalei, dacă nu ar fi fost ajutați de „șoimii” din PCRM. Potrivit autorului articolului, „departamentul ideologic” al PCRM nu avea nevoie de victoria lui Dodon, percepând-o drept un pericol. Asta pentru că devenind primar al Capitalei, acesta ar fi putut iniția modernizarea totală a partidului, fapt recunoscut chiar de Dodon. El a declarat de nenumărate ori că reformele sunt inevitabile, dar nu sunt prioritare la moment.





0