553

CEC a dispus repetarea alegerilor în Condrăteşti

 
Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală /CEC/ a dispus astăzi repetarea alegerilor în satul Condrăteşti din raionul Ungheni, duminică, 26 iunie. În cel de-al doilea tur de scrutin, CEC a stopat procesul de votare în acest sat din cauza unei erori în buletinul de vot, transmite MOLDPRES.  
Astăzi la şedinţa CEC, membrii comisiei au decis să prelungească termenele de suspendare a activităţii la locul de muncă permanent pentru funcţionarii electorali care, joi 23 iunie, vor renumăra voturile pentru Consiliul Municipal Chişinău.
 
Comisia Electorală Centrală de asemenea a sesizat Ministerul Afacerilor Interne pentru a cerceta presupuse comportamente neregulamentare ale unor observatori din partea asociaţiei "Moldova Tînără" la 6 iunie în incintele consiliul circumscripţiei electorale municipale Chişinău nr.1 şi a biroului electoral din satul Coloniţa. Potrivit secretarului CEC, Andrei Volentir, observatorii din partea acestei asociaţii ar fi periclitat activitatea operatorilor care procesau rezultatele votării.
 
Preşedintele CEC, Iurie Ciocan, a confirmat că procesele verbale cu privire la rezultatele votului din 19 iunie în Chişinău au fost depuse de consiliul electoral la Judecătoria sectorului Centru. Instanţa dispune de 10 zile pentru a decide validarea scrutinului, informează MOLDPRES.

0