506

Filat, Lupu şi Ghimpu vor semna prelungirea acordului de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană

Liderul PLDM, Vlad Filat a declarar acum câteva minute că liderii AIE, vor semna în zilele următoare un acord de constituire a AIE în teritorii.

"Zilele viitoare vom semna un acord care va stabili principiile de formare a coaliţiilor în raioane, iar acest document va reprezenta prelungirea acordului de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană", a menţionat Filat la ieşirea de la şedinţa consiliului AIE.

"Alianţa există la nivel central, acum e nevoie s-o consolidăm la nivel local. Vom crea un grup de lucru care se va ocupa ca puterea locală să facă parte din AIE. Grupul de lucru va fi formal din Victor Bodiu, Valeriu Lazăr şi Mihai Moldovanu. Este un acord de formării a puterii locale. Acest document va prevedea procedura de alegere a preşedinţilor raioanelor, vicepreşedinţi. Aşa cum noi suntem diferiţi aici, aşa este şi acolo, dar trebuie să ne unim forţele", a menţionat liderul PL Mihai Ghimpu.

"Nu este o decizie luată astăzi ci la sfârşitul lunii decembrie. Trebuie să muncim în continuarea pentru extinderea AIE de la nivel centra la local. Azi am pus in discuţie şi problema privind angajamentului privind alegerea şefului statului şi de a încheia astfel criza politică şi neadmiterea alegerilor anticipate", a conchis liderul PDM Marian Lupu.
 
publika.md

0