603

CHESTIUNEA ZILEI: Chirtoacă spune CINE CONDUCE DE FAPT Chişinăul!

 
Primarul ales al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, susţine că în această campanie electorală s-a operat mai mult cu fobii, decât cu informaţii reale despre problemele capitalei şi soluţiiile pe care le propun candidaţii. Na dintre aceste fobii, susţine Chirtoacă, se referă la speculaţiile privind „venirea românilor”.
 
"Nu o dată, în discuţiile pe care le-am avut cu oamenii, auzeam nişte lucruri pe care nu mi le închipuiam că se mai discută: sperietori legate de "vin să ne conducă românii", pentru că "a doua zi o sa aibă loc unirea cu România". Sunt fobii ale comuniştilor cu care s-a operat şi în această campanie electorală", a declarat aseară, 20 iunie, Dorin Chirtoacă, în cadrul emisiunii În Profunzime, de la ProTV Chişinău.

"Se operează cu fobii, cu minciuni. În această campanie, mai curând s-a operat cu subiecte de ordin politic, decât de problemele municipalităţii şi rezolvarea lor. Mai mult au fost atacuri murdare şi minciuni şi mai puţină confruntare dintre programe şi idei. Nu mă aşteptam să fie aşa", a mai spus primarul ales.

În acelaşi timp, Dorin Chirtoacă a exclus orice alianţă a Partidului Liberal cu comuniştii în Consiliul Municipal Chişinău. "Experienţa din ultimii patru ani arată că se poate, pe alocuri, de conlucrat. Dar este clar exclusă formarea unei alianţe largi, care să includă partidele din AIE şi Partidul Comuniştilor", a precizat Dorin Chirtoacă. Acesta s-a referit şi la votul sub aşteptări pe care l-a obţinut în oraş, în comparaţie cu scorul mare din suburbii. "Nu am împărţit alegătorii – în ai unora şi ai altora. Ce ar trebui să fac acum, să aduc înapoi mirosul urât, judecând după logica voturilor?", a mai spus primarul ales. 
 
24h

0