421

CIOCAN ÎI PICURĂ LUI DODON O LINGURĂ DE SPERANŢĂ: Nu e totul terminat, MULTE S-AR PUTEA ÎNTÂMPLA!

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, îndeamnă populaţia la calm, deoarece, susţine el, procesul de prelucrare a voturilor încă nu a fost finalizat şi se pot „întâmpla multe”.
 
„Multe s-ar putea întâmpla, atât timp cât noi am prezentat datele în baza unei procesări a unor date originale. Unde munceşte o mână de om ar trebui să fii pregătit că ar putea să fie şi o eroare. Exact cum am păţit-o şi alte dăţi”, a declarat Ciocan, în cadrul unui interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

„Datele se transmit în Circumscripţia Chişinău şi din Circumscripţie datele vin la noi deja în format electronic, dar de la Biroul electoral până la Consiliul Electoral de Circumscripţie procesele verbale sunt aduse fizic”, a mai spus Ciocan.

Candidatul PCRM, Igor Dodon, a fost la un singur pas de a câştiga turul doi ale alegerilor locale, care s-a desfăşurat ieri, 19 iunie. În cele din urmă, după prelucrarea a 100 de procente din procesele verbale, contracandidatul său liberal, Dorin Chirtoacă, a ieşit învingător.
Potrivit Comisiei Electorale Centrale, prelucrarea a 100% din procesele verbale, Dorin Chirtoacă a acumulat 50,6% din sufragii, Igor Dodon - 49,4 la sută din voturi. Prezența la vot a fost de 59,6%. "Voi fi primarul tuturor, indiferent de opțiunea politică. S-a demonstart încă o dată că fiecare vot contează. Există puterea fiecaruia dintre noi. Mă bucur că locuitorii municipului Chișinău au răspuns apelului nostru de mobilizare la alegeri", a declarat Dorin Chirtoacă, după aflarea rezultatelor finale.
 
24h 
0