425

Observatorii constată un şir de încălcări ale procesului votării

 
CHIŞINĂU, 19 iun – Novosti-Moldova. Semnale despre încălcări ale procesului votării au parvenit duminică atît de la reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale, cît şi de la partidele politice. Marea majoritate a incidentelor, despre care se comunică, s-a produs în teritoriu.
 
Asociaţia „Promo-Lex” în raportul său menţionează cazuri de existenţă a buletinelor în plus, a agitaţiei ilegale (inclusiv vizuală) în apropierea secţiilor de votare, a unui număr mare de sesizări despre votarea la locul aflării, încercări de votare multiplă, transportarea organizată a alegătorilor în secţii, aflarea cîtorva persoane în cabinele de vot, limitarea drepturilor observatorilor.
 
PCRM pe parcursul zilei a dat publicităţii cazuri de cumpărare a voturilor, agitaţie în secţii, distribuirea pachetelor cu alimente, votare multiplă, crearea de obstacole observatorilor.
 
În acelaşi timp staff-ul Partidului Democrat a comunicat despre un şir de încălcări, inclusiv împotriva candidaţilor lui la posturile de primar din partea adversarilor electorali – atît reprezentanţi ai altor componente ale AIE, cît şi comunişti.
 
Toate datele au fost remise CEC pentru examinare şi luarea măsurilor.
0