499

Lideri din PCRM l-au turnat pe consilierul acuzat de viol şi omor liberalilor, potrivit unor surse de la SIS

Dosarul consilierului comunist din CMC, Anatolie Tofan, care este învinuit că ar fi violat şi ucis o minoră, a fost tranmis liberalilor chiar de comunişti, mai precis, de unii membri de vază ai PCRM, care "nu îl au la suflet" pe Dodon, scrie StireaZilei.

Potrivit site-ului, surse din cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate au declarat, că aripa din PCRM, care este împotriva lui Igor Dodon, l-a turnat pe Tofan la liberali. Mai mult, anume "turnătorii" ar fi insistat anterior, ca Tofan să fie inclus în lista consilierilor municipali din partea comuniştilor.

"Anatol Tofan a fost propus de comitetul PCRM Ciocana, singura organizaţie de sector care a fost împotriva deciziei de a-l înainta anume pe Igor Dodon la funcţia de primar al Capitalei. Tot la Ciocana, Dodon a luat cele mai puţine voturi în cadrul primului tur de scrutin. Mai mult, din informaţiile operative, mulţi au fost împotriva includerii lui Tofan pe listă, însă doi lideri importanţi ai PCRM au insistat şi au obţinut această decizie", au spus sursele citate.

Acestea mai menţionează că după primul tur al scrutinului, când au văzut că popularitatea lui Dodon creşte, unii membri de vază ai PCRM s-au speriat, "înţelegând că victoria şi în turul II ar provoca un proces ireversibil de preluare a conducerii PCRM". Sursele de la SIS au explicat că acest fapt i-a şi determinat pe "prietenii" de partid ai lui Dodon să-l toarne pe Tofan liberalilor "şi, astfel, să-l afecteze direct pe primul.

Amintim că iniţial, după ce a izbucnit scandalul, Igor Dodon a declarat că nu crede în acuzaţiile aduse de consilierul Oleg Cernei colegului său Anatlie Tofan. Ulterior, însă, şi-a schimbat părerea şi a spus că dacă informaţia se va adeveri "acest personaj" va fi fi exclus din lista de consilieri municipali din partea PCRM.

Joi, Cernei a făcut publică informaţia precum că în 1988, Tofan a fost condamnat la 10 ani de închisoare, pentru că ar fi violat şi ucis o minoră, după care ar fi îngropat cadavrul în curtea casei.
 
publika.md
0