532

Dodon şi Chirtoacă s-au duelat separat: Comunistul la NIT, liberalul la ProTV şi Moldova1

Igor Dodon a lipsit şi ieri de la dezbaterile electorale televizate, deşi, anterior şi-a confirmat prezenţa pentru posturile TV. Spre deosebire de Dodon, contracandidatul său, Dorin Chirtoacă, a onorat invitaţiile şi a mers atât la dezbaterea de la ProTV, cât şi la cea de la postul naţional de televiziune Moldova 1. "Dacă nu a venit la dezbateri, înseamnă că se teme. Ne descurcăm şi fără el, şi astăzi şi în următorii patru ani", a declarat candidatul PL.

În timp ce liberalul era la "Eu vreau să fiu primar" de la ProTV, Dodon a preferat să-şi petreacă ultimele ore când putea să facă agitaţie electorală la o emisiune de la postul privat de televiziune NIT. Comunistul a fost întrebat de ce nu participă alături de Chirtoacă la dezbateri şi dacă nu cumva are frică de liberal. "Eu nu mă tem de nimeni. Nici câinii nu se tem de actualul primar. La aceste dezbateri nu sunt discuţii asupra problemelor Chişinăului, sunt doar nişte aberaţii liberale", a afirmat Dodon.

Precizăm că postul de televiziune NIT figurează în toate rapoartele de monitorizare ale presei drept un post TV propagandistic, care încalcă principiile deontologiei jurnalistice şi care face partizanat politic pentru PCRM.

UNIMEDIA relevă că ieri, Publika TV a emis un comunicat în care se spunea că a decis să nu mai invite reprezentanţii PCRM în talk-show-uri şi emisiuni de dezbateri până când Judecătoria Centru din Chișinău va valida alegerile locale pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău. Această decizie a fost luată după ce Igor Dodon, candidatul PCRM la funcția de primar al Capitalei, a renunțat în ultimul moment să participe, alături de contracandidatul său, liberalul Dorin Chirtoacă, la dezbaterea televizată care urma să aibă în aceeaşi zi.

Publika TV menționează că la 10 iunie, televiziunea a transmis o invitaţie oficială lui Igor Dodon de a participa joi, 16 iunie, la o ediţie specială a emisiunii Fabrika. Pe 14 iunie, comunistul a acceptat oficial inivtația, iar cu câteva ore înainte de emisiune, acesta a informat-o telefonic pe moderatoarea emisiunii că nu va participa la dezbatere.
http://unimedia.md/?mod=news&id=35367
 
UNIMEDIA.MD
0