423

Iurie Ciocan: Voturile pentru CMC vor fi renumărate imediat după turul doi de scrutin

Procedura de renumărare a voturilor pentru Consiliul Municipal Chişinău (CMC) va costa în jur de trei milioane de lei, însă devizul final de cheltuieli va fi aprobat de Comisia Electorală Centrală la începutul săptămânii viitoare, a declarat pentru presă, preşedintele CEC, Iurie Ciocan. Totodată, el a precizat că însăşi procedura de renumărare va fi iniţiată imediat după finalizarea turului doi de scrutin al alegerilor generale locale.

Iurie Ciocan a spus vineri seara, 17 iunie, că CEC-ul nu poate suprapune aceste două procese - turul doi de scrutin al alegerilor locale şi renumărarea voturilor pentru CMC, întrucât renumărarea se va face de aceleaşi organe electorale, care au asigurat numărarea acestor voturi, iar  acestea sunt angajate în desfăşurarea turului doi pentru alegerea primarului de Chişinău. În plus, listele electorale ce urmează a fi verificate la renumărarea voturilor pentru CMC vor fi utilizate iarăşi în turul doi de scrutin.

„Imediat după finalizarea exerciţiului turului doi al alegerilor generale locale vom fi pregătiţi pentru renumărarea voturilor pentru CMC. Avem şapte zile calendaristice, din momentul pronunţării deciziei Curţii de Apel”, a explicat Iurie Ciocan. El a precizat că, potrivit Codului Electoral, banii pentru renumărarea voturilor vor fi acoperiţi în totalitate din bugetul de stat.

ARENA precizează că vineri, 17 iunie, Curtea de Apel a dispus renumărarea voturilor pentru Consiliul Municipal Chișinău, la solicitarea Partidului Liberal. Formațiunea a atacat la Curtea de Apel decizia de miercuri, 15 iunie, a Judecătoriei Centru, care a respins cererea liberalilor, ca fiind ”neîntemeiată”.

ARENA reaminteşte că duminică, 19 iunie, în 512 localităţi din republică va avea loc turul doi alegerilor generale locale.
 
arena.md
0