394

Un candidat la şefia Capitalei din turul I riscă să ajungă pe banca acuzaţilor AFLĂ DETALII

 
Un politician care a candidat la funcţia de primar al Capitalei riscă să fie cercetat penal pentru înşelăciune. Agenţia de intervenţie şi plăţi în agricultură afirmă că i-a transferat lui Oleg Onişcenco aproape 700 de mii de lei subvenţii. Însă, în urma unor controale, a constatat că a fost dusă de nas.
 
În 2010, Oleg Onişcenco a prezentat acte ce confirmau că a plantat peste 12 hectare de căpşuni şi zmeură şi a investit în echipamente de păstrare a pomuşoarelor. Întrucât acest gen de investiţii este subvenţionat de stat, autorităţile i-au transferat aproape 680 de mii de lei. La începutul anului, inspectorii au vrut să vadă, cum sunt folosiţi banii de la stat. Mare le-a fost mirarea când au descoperit că Onişcenco nu a investit, în 2010, nici un bănuţ în agricultură.

"Au fost prezentate documente care sunt cu date vădit denaturate în scopul de a beneficia de ajutor financiar din partea statului", a comunicat Marin Morteanu, şef direcţie Agenţia plăţi pentru agricultură.

Funcţionarii afirmă că din februarie încearcă să dea de Onişcenco. Dar beneficiarul de subvenţii nu le-a răspuns la telefon. L-au căutat şi la sediul firmei, dar tot fără succes.

Reporterul Publika TV s-a deplasat la adresa juridică a firmei lui Oleg Onişcenko. La intrare nu era nici o inscripţie, motiv din care îţi vine greu să crezi că aici este sediul unei companii. De asemenea, nimeni nu a deschis uşa. Vecinii au spus că în apartamentul declarat de Onişcenco ca şi sediu al companiei, locuieşte o familie.

Într-un final, funcţionarii au decis să apeleze la Centrul Anticorupţie. O sesizare în acest sens va fi depusă săptămâna viitoare. Solicitat de Publika TV, Oleg Onişcenko a declarat că de la noi a aflat despre nemulţumirea autorităţilor.

"Prima dată aud despre astfel de acuzaţii. Cred că sunt aberaţii ale acestor angajaţi de la agenţie, care încearcă să denigreze imaginea mea", a precizat Onişcenko.

Politicianul a recunoscut că are afaceri în agricultură, dar a menţionat că activitatea sa este strict legală.
 
publika
0