428

Carpat Belaz Service: Dodon minte, troleibuzele au fost achiziționate conform normelor legale

Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
  În cursa electorală pentru Primăria Chișinău, candidații la funcția de primar general au prejudiciat grav imaginea companiei Carpat Belaz Service, lansând declarații false și greșite. Despre aceasta a declarat astăzi, 15 iunie, Segiu Tocaru, administrator al companiei menționate. Totodată, acesta susține că achiziționarea celor 102 troleibuze de la compania belarusă „Belkomunmash” corespunde cu toate normele legale. 

”Declarațiile lansate în cadrul emisiunii ”Vreau să fiu primar”, din 9 iunie, precum că, compania Carpat Belaz Service este în faliment, are un buget restrâns sau nu achită taxele și impozitele sunt false și ca dovadă au fost utilizate acte din surse neoficiale”, a menționat Tocaru.

Acesta însă nu a vrut să spună dacă datele din Monitorul Oficial al României au fost falsificate, menționând că avocații Carpat Belaz Service vor anunța despre aceasta ulterior.

Amintim că, anterior, candidatul comunist, Igor Dodon, l-a acuzat pe candidatul liberal, Dorin Chirtoacă, de delapidarea banilor publici și că acesta ar fi cumpărat cele 102 troleibuze de la o oarecare companie din România și nu din Belarus.

La rândul său, Dorin Chirtoacă l-a acuzat pe Dodon că ar fi falsificat datele din Monitorul Oficial al României, prezentându-le drept dovadă într-o interpelare făcută la Procuratura Generală. Liberalul l-a atacat în judecată pe Igor Dodon, acuzându-l de falsificarea MO al României.

0