1877

Dodon va vinde colecţia de maşini de lux şi va procura troleibuze pentru chişinăueni

Candidatul liberalilor la funcţia de primar al capitalei, Dorin Chirtoacă îl acţionează în judecată pe comunistul Igor Dodon şi îi cere despăgubiri financiare în sumă de 12,5 milioane de euro. O cerere în acest sens va fi depusă astăzi la judecătoria sectorului Râşcani din capitală.

Chirtoacă îl atacă în judecată pe Dodon pentru că acesta ar fi falsificat Monitorul Oficial al României ”după bunul său plac” şi asta ”pentru a pretinde că primăria Chișinău a efectuat o tranzacție ilegală în cazul troleibuzelor procurate din Belarus”.

Anterior, Chirtoacă a depus luni, 13 iunie, un demers la Procuratura Generală prin care a solicitat tragerea la răspundere a comunistului Igor Dodon. Candidatul comuniştilor este acuzat de Chirtoacă de fals în acte publice, fals în declaraţii şi uz de fals. Dorin Chirtoacă a prezentat procurorilor o copie a Monitorului Oficial al României, cu ştampila de autentificare pe fiecare pagină, dar şi alte documente care ar confirma învinuirile aduse. Tot atunci, Chirtoacă a spus că îl va chema pe Dodon în judecată. “Voi cere o despăgubire de 12,5 mln euro contravaloarea a 100 de troleibuze noi. Îşi va vinde colecţia de maşini de lux şi va procura troleibuze pentru chişinăueni”, a spus Chirtoacă.
 
HotNews.md
0