388

Duel electoral televizat Chirtoacă VS Dodon

Dorin Chirtoacă şi Igor Dodon, candidaţii PL şi respectiv PCRM rămaşi în cursa pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, s-au duelat din nou, aseară, în cadrul dezbaterii electorale de la ProTV. Cei doi au venit din nou cu acuzaţii reciproce și s-au luat unul pe altul peste picior.

Dorin Chirtoacă a declarat că ar fi putut câştiga alegerile din primul tur, în cazul în care AIE l-ar fi înaintat din start în calitate de candidat comun. "În total, partidele democratice au acumulat mai multe voturi decât PCRM. Voturile s-au dispersat, însă, ele ar fi putut asigura câştigul din primul tur", a spus candidatul PL, comentând rezultatele modeste ale PL-ului în oraş. Acesta a găsit explicaţia şi pentru insuccesul comuniştilor înafara oraşului.


Potrivit lui, fracţiunea comuniştilor din Consiliul municipal Chişinău a promovat o politică anti-suburbii, de aceea PCRM şi candidatul formaţiunii la funcţia de primar al Capitalei, Igor Dodon, au acumulat mai puţine voturi acolo. În susţinerea celor declarate, prim-vicepreşedintele PL a citit din stenograma şedinţei CMC din acest an, când a avut loc aprobarea bugetului municipal. Atunci, liderul fracţiunii comuniştilor, Valerii Pavlov s-a arătat nemulţumit de faptul că s-au alocat surse financiare considerabile suburbiilor, în timp ce povara cea mare rămâne pe umărul orăşenilor şi PCRM a refuzat să voteze bugetul pentru 2011.

De cealaltă parte, Igor Dodon a declarat că voturile din oraş sunt voturile acordate conştient, în timp ce cele din suburbii au fost fie cumpărate, fie fraudate.

Comunistul l-a acuzat pe contracandidatul său că nu a făcut nimic bun pentru locuitorii municipiului Chişinău în calitate de primar. Dodon a declarat că timp de patru ani cât s-a aflat în fruntea Primăriei, Chirtoacă a făcut doar show-uri politice, s-a victimizat şi a făcut-o pe poliţistul, procurorul sau judecătorul, iar probleme locuitorilor Capitalei aşa şi nu ar fi fost soluţionate. "După alegeri vei fi un simplu consilier sau poate moşul Ghimpu are un loc mai bun", a afirmat candidatul din partea PCRM.

În replică, Chirtoacă a adus aminte de mirosul neplăcut de la Staţia de epurare a apei, ruinele Stadionului Republican şi a lacului "Valea Morilor", datoriile de milioane rămase în urma guvernării comuniste. Acesta a accentuat că PCRM face doar insinuări şi minte cu neruşinare.
UNIMEDIA
 
0