522

McMain: SUA sprijina integritatea Moldovei

 
Aflat in vizita la Chisinau, senatorul american, John McCain, a spus ca tara noastra va avea sustinerea Statelor Unite ale Americii in implementarea reformelor propuse.
 
"Congresul sprijina dezvoltarea democratica a Moldovei, iar progresele inregistrate pana acum ma v-a determina sa continui sa lucrez pentru a scoate Moldova din amendamentul Jackson-Vanik", a declarat contracandidatul lui Obama in 2008, dupa intalnirea cu premierul Vlad Filat.
 
Filat i-a multumit si i-a spus ca "apreciaza disponibilitatea sa de a fi exclusi in viitorul apropiat de sub incidenta Amendamentului Jackson-Vanick”.
 
"Ati fost si sunteti un mare luptator pentru libertate, iar vizita dumneavoastra la Chisinau este o dovada ca Moldova este cu adevarat o tara libera, care s-a angajat deplin pe calea democratiei”, a spus seful Cabinetului de ministri.
 
Americanul a mai spus ca problema trupelor ruse pe teritoriul suveran al tarii reprezinta o problema grava.
 
"Un principiu fundamental al Natiunilor Unite este integritatea teritoriala. Faptul ca trupele ruse sunt inca pe teritoriul Transnistriei arata o incalcare a normelor internationale", a spus oficialul american.
 
Dupa conferinta de presa, Filat si McCain au vizitat expozitia de fotografii „Teroarea rosie. Au rezistat, au luptat, au invins”, dupa care au depus flori la Monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant. Acolo, senatorul american l-a intalnit si pe liberalul Dorin Chirtoaca, pe care l-a salutat si i-a urat sa castige alegerile din 19 iunie.
 
stirea zilei
0