546

Filat: A fost cea mai urâtă campanie electorală

 
„Campania pentru alegerile locale generale din 5 iunie a fost cea mai urâtă dintre toate la care am participat. A fost înțeleasă greșit și s-a recurs la manipulări și multiple atacuri la persoană”. Declarația îi aparține liderului PLDM, Vlad Filat.

Vina o poartă întreaga clasă politică, în viziunea premierului Filat, care crede totuși că anume el și PLDM au fost ținta calor mai multe atacuri.

„Eu și PLDM eram atacați din toate părțile. Chiar înainte de alegeri a apărut un site de știri, cu materiale denigratoare și cu atacuri în adresa noastră. Același site promova intens un anumir partid, drept cel mai bun și mai frumos. Apoi au apărut și aceste ziare false. Sunt metode care nu au ce căuta într-o societate democratică”, susține Filat.

Totodată, liderul PLDM crede că e relevant anume faptul că atacurile nu îl vizau în calitatea sa de premier. „Atacurile asupra mea au fost doar personale și nu au vizat activitatea mea ca prim-ministru. S-au făcut presiuni și asupra persoanelor din echipa mea, unii au fost chiar amenințați cu plecări din funcții”, mai spune Filat.

În continuare, liderul PLDM a amintit de propunerea de acum două zile, venită din partea lui Marian Lupu, ca liderii AIE să transmită un mesaj comun populației înainte de alegeri.

„Sunt de acord cu această propunere, dar nu văd cum putem face acest lucru, când dumnealui este plecat din țară. Cred că este mai important să facem fapte reale, nu vorbe”, a conchis Filat.
 
jurnal.md
0