446

CEC vrea să scoată draperia de la intrarea în cabina de vot

 
Exercitarea dreptului de vot, în cadrul alegerilor locale din 5 iunie, s-ar putea face "fără perdea", şi asta pentru că CEC propune scoaterea draperiei de la intrarea în cabina de vot. Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, spune că intenţia a apărut în urma sesizărilor venite din partea unor partide şi are drept scop prevenirea eventualelor fraude.
 
"Alegătorul acoperă cu corpul său buletinul de vot. Prin această măsură se exclude posibilitatea de a fotografia, de a schimba buletinul de vot sau oricare altă suspiciune. Am primit câteva sesizări din partea partidelor politice. Pornim de la ideea că nu iese fum fără foc, de aceea încercăm să prevenim neregulile în timpul procedurii de vot", a menţionat preşedintele CEC, Iurie Ciocan.

Cu draperie sau fără, măsurile de securitate pentru alegători au rămas aceleaşi, ca şi la scrutinele anterioare. Câteva sute de poliţişti vor păzi secţiile de votare în ziua alegerilor locale din 5 iunie. Aceştia însă nu vor avea în dotare armele de serviciu.
 
publika
0