408

Boțan: Chirtoacă nu trebuie să se îmbete cu apă rece, iar Dodon nu trebuie să cadă în disperare

Preferinţele electoratului pentru liberalul Dorin Chirtoacă şi comunistul Igor Dodon, în detrimentul celorlalţi candidaţi, i-a surprins pe analiştii politici prezenţi la emisiunea Fabrika. Cu toate acestea, ei spun că lucrurile nu sunt decise încă şi totul depinde de abilitatea celor doi candidaţi de a-şi mobiliza electoratul.

Nu credeam că atât de mult este totuşi polarizată opinia publică. Dorin Chirtoacă nu trebuie să se îmbete cu apă rece, iar Igor Dodon nu trebuie să cadă în disperare, pentru că încă jocul nu este făcut, susține analistul politic, Igor Boțan.

Directorul Institutul de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie, are şi o explicaţie pentru polarizarea alegătorilor. "Această contrapunere este o consecinţă logică a evenimentelor care au început după alegerile din aprilie 2009 şi au continuat contrapunerea. Este o altă elită, o altă generaţie de politiceni, dar şi viziunea comunistă şi viziunea liberal-democrată, democrată asupra viitorului ţării", a spus acesta.

Potrivit analistului politic Viorel Cibotaru, concentrarea electoratului în jurul liberalului Dorin Chirtoacă şi a comunistului Igor Dodon este rezultatul educaţiei electorale a partidelor şi a alegătorilor deopotrivă.
publika.md
0