360

Comunistul Dodon a redobândit cetăţenia României?

 
Numele candidatului Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) la primăria capitalei, Igor Dodon, apare în Monitorul Oficial al României din 13 mai curent, cu menţiunea că ar fi redobândit cetăţenia română. Deputatul PCRM nu s-a bucurat, aşa cum fac şi alţi basarabeni, la aflarea veştii că a redobândit cetăţenia României, dar a spus că e vorba de o „diversiune politică”.

Astfel, potrivit Ordinului Nr. 298/P, privind redobândirea cetăţeniei române, cetăţeanul din Republica Moldova, Igor Dodon, numărul dosarului 48264/2010, poate să meargă la Consulatul României de la Chişinău şi să depună jurământul pentru credinţă patriei.

Solicitat de JURNAL, comunistul Igor Dodon a declarat că nu are cum să fi primit cetăţenia română, pentru că nu a solicitat niciodată aşa ceva. Mai mult, fiind implicat în ALEGERI (cuvântul-cheie), aspirantul la fotoliul de primar de Chişinău este de părerea că este vorba de „o diversiune politică”. „Apariţia numelui Igor Dodon în Monitorul Oficial al României este o diversiune politică. Nu am avut aspiraţii să primesc cetăţenia altui stat, indiferent care ar fi acesta”, a precizat deputatul PCRM.

Deocamdată nu se ştie exact dacă anume comunistul Igor Dodon este cel care a redobândit cetăţenia română. Potrivit Centrului Resurselor Informaţionale de Stat „Registru”, în Republica Moldova sunt înregistrate 16 persoane care poartă numele de Igor Dodon.

Surprinzător sau nu, dar zilele trecute în Monitorul Oficial al României a apărut şi numele Artur Reşetnicov. Deputatul comunist, fostul director al Serviciului de Informaţii şi Securitate, a infirmat că anume el ar fi cel care a redobândit cetăţenia României. Dacă în cazul lui Dodon sunt 16 persoane care poartă acelaşi nume şi prenume, în ce-l priveşte pe Reşetnicov – sunt doar două persoane în Republica Moldova care poartă acelaşi nume şi prenume.
 
jurnal.md

0