434

Negocierile în format 5+2 ar putea fi reluate în iunie

 
Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Negocierile în format 5+2" prind reglementarea conflictului transnistrean ar putea fi reluate la 21 iunie curent. Anunţul a fost făcut astăzi de premierul Vlad Filat la întoarcea din Germania, informează MOLDPRES.  
Prim-ministrul Vlad Filat a efectuat, în perioada 17-20 mai curent o vizită de lucru în Germania. Potrivit lui Filat, în Germania a avut o serie de întrevederi cu mai mulţi oficiali printre care cu Cancelarul german Angela Merkel şi cu oficiali din cadrul ministrului federal de interne a Germaniei, oameni de afaceri.
 
"Printre subiectele discutate cu cancelarul german a fost şi reglementarea conflictului transnistrean. Discuţia s-a axat în general pe reînceperea negocierilor în format 5+2" ca în urma acestora să găsim o soluţie de reunificarea a ţării. Am fost asigurat de sprijinul Germanie la acest subiect".
 
Solicitat de jurnalişti â premierul Vlad Filat a spus că crearea prin decret prezidenţial acum o zi a unui consiliul pentru reformarea organelor de drept ia trezit nedumerirea.
 
"Mă miră conţinutul, dar şi modul în care a fost constituit acest Consiliu Naţional. Este straniu faptul ca mulţi dintre membrii noului Consiliu sînt persoane care pe parcursul timpului s-au opus procesului de reforma", a spus premierul.
 
Ieri, preşedintele interimar Marian Lupu a semnat un decret prin care a dispus crearea unui Consiliu naţional pentru reforma organelor de ocrotire a normelor de drept, notează MOLDPRES.

0