474

Dodon vrea pace, nu mai vrea „război politic”. Chirtoacă: Nici usturoi nu s-a mâncat, nici gura nu miroase

Candidatul PCRM la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Igor Dodon, susţine că „războiul” dintre partide trebuie oprit, iar generaţia tânără de politicieni ar trebui să dea dovadă de maturitate. Cu toate acestea, a continuat atacurile în adresa actualului primar, Dorin Chirtoacă. De cealaltă parte, liberalul nu s-a lăsat „păcălit” de intenţiile „nobile” ale lui Dodon şi a contraatacat.

„Suntem doi reprezentanți ai generației tinere și nu trebuie să ne acuzăm reciproc, trebuie să avem concurență, nu război. Important e să nu punem accentul pe divergențele ideologice și să nu facem politică așa cum s-a făcut în ultimii patru ani la Primărie”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni la PublikaTV.
De cealaltă parte Dorin Chirtoacă a pus la îndoială sinceritatea comunistului. „Nici usturoi nu s-a mâncat, nici gura nu miroase. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, din care face parte Igor Dodon, este exponentul regimului comunist sovietic, care a organizat omoruri în masă, foamete și multe alte crime odioase în numele secerii și a ciocanului. Oricât de atractivă nu ar fi abordarea dlui Dodon, nu cred în sinceritatea acestuia”, a punctat Chirtoacă.

Acesta a menţionat mai multe crime săvârşite de regimul comunist în perioada sovietică, după care a menţionat că o conlucrare cu Partidul Comuniştilor este posibilă doar în cazul în care aceştia vor condamna acele crime şi se vor debarasa de seceră şi ciocan.

„Condamnaţi crimele comunismului, detaşaţi-vă de ideologia de partid, mai ales dacă pretindeţi că aveţi viziuni europene. Persoanele care au fost contra independenţii RM, acum se declară statalişti, iar cei care au luptat pentru independenţă şi suveranitate sunt numiţi antistatalişti. Frumoasă abordare”, a mai adăugat liberalul.

„Nu trebuie să existe învinuiri bazate pe ideologii”, i-a dat replica Dodon.

Comunistul a asigurat că va găsi limbă comună cu Filat, în cazul în care AIE va rămâne la guvernare, după ce va câştiga alegerile. „Miza mea este că voi avea o conlucrare constructivă cu administraţia centrală”, a conchis Dodon, după ce a înţeles că discuţiile cu Chirtoacă au intrat pe un făgaş mort.
unimedia.md
0