442

Dodon despre şedinţe foto, soţie, amenzi şi bice, mama care predă limba română şi cât de mult detestă politica

Cu toate că şi-a dorit foarte mult să fie candidatul desemnat de PCRM pentru scrutinul din iunie, Igor Dodon detestă politica. Statutul de deputat nu îl face să se simtă comod, optând pentru cel de "gospodar". Referitor la Primăria Capitalei, Dodon are planuri măreţe: "Cu toţii ştim că peştele se strică de la cap, se curaţă de la coadă. Dacă cei din primărie nu vor dori să activeze profesionist, piatră de piatră nu va rămâne, nu mă interesează culoarea politică. Am reuşit să creez echipe până acum, o voi face şi de acum în acolo", a punctat Dodon în cadrul unei emisiuni de la Aquarelle FM.


Lumina reflectoarelor îi crează candidatului PCRM o stare de disconfort, iar de cele mai multe ori, Dodon refuză politicos orice invitaţia să participe la vreo şedinţă foto. "Adevărata relaxare, o găsesc lângă baiatul cel mic pe care îl adorm în fiecare seară, sau alături de baiatul cel mare, cu care merg la film, sau alături de soţie care de fiecare dată m-a acceptat aşa cum am fost: simplu student sau deputat". Referitor la mama sa, membrul PCRM a explicat că în ciuda faptului că este profesoară de limbă română, el totuşi vorbeşte „limba care figurează în Constituţie - limba moldovenească".


Două lucruri în puterea cărora Dodon crede cu adevărat sunt amenda şi biciul. Liderul PCRM a explicat că atâtat timp cât motivarea de a respecta curăţenia în Capitală, de exemplu, dă greş, ar fi cazul de a se trece la penalităţi.


publika.md

0