480

Buliga acuză comuniștii și îl „înțeapă” pe Filat

Falsurile ziaristice, distribuite recent în Chișinău, sunt opera comuniștilor, care vor să provoace ciocniri între componentele Alianței pentru Integrarea Europeană. Cu astfel de acuzații a venit astăzi candidatul Partidului Democrat la funcția de primar al Capitalei, Valentina Buliga, la adresa oponentului său din PCRM, Igor Dodon.

Potrivit ei, campania electorală a luat o direcție greșită, fiind transformată în show politic dezgustător și ieftin. „ Cine are interes să compromită presa și să provoace ciocniri între componentele AIE? În umbra acestor acțiuni stă echipa PCRM”, susține candidatul PD. 

Buliga este nemulțumită și de acțiunile structurilor de forță în cazul agresării candidaților PD din teritoriu. „Regret că doar după ce a fost agresat candidatul PLDM, au fost convocați SIS, MAI, Procuratura Generală. Poate dacă se autosesizau mai devreme, vinovații ar fi fost opriți”, spune ea.

UNIMEDIA amintește că după ce doi membri PLDM au fost maltratați în aceeași noapte, premierul Vlad Filat a convocat într-o şedinţă conducerea MAI, PG, SIS și CCCEC privind situația criminogenă din țară. 

Anterior, liderul PD, Marian Lupu a declarat că tactica formațiunii sale este de a prelua cât mai multe voturi de pe segmentul de stânga și de a limita șansele comuniștilor în scrutinul din 5 iunie.

Astăzi, reprezentanții MAI au organizat o conferință de presă în care au anunțat că organizatorul campaniei de denigrare (ziare false, panouri și afișe electorale) au fost depistați. Numele acestora însă nu a fost dat publicității în interesul anchetei.
unimedia.md
0