446

Filat regretă plecarea lui Tănase, dar nu și a lui Godea

Premierul Vlad Filat, președinte al PLDM, declară că nu tratează plecările din partid din ultima vreme la pachet. Potrivit lui, acesta regretă plecarea lui Alexandru Tănase, dar nu și a lui Mihai Godea. Despre aceasta, Filat a vorbit aseară în cadrul unei emisiuni la ProTV

"Nu vreau să tratez toate plecările din partid la pachet. Dacă e să vorbim sincer, pe mine cel mai mult mă doare plecarea lui Alexandru Tănase, deși a făcut-o într-o manieră demnă, civilizat. Aș fi vrut să învăț din greșelile altora. Cred că nu ar fi trebuit să lăsăm pe alții să administreze relația noastră. Va fi o lecție pentru viitor. Cred că am greșit și eu și el. Referitor la plecarea dlui Godea - ea a fost una neașteptată, stranie sub toate aspectele, care, dacă o analizăm atent - deducem că face într-un fel și jocul comuniștilor", a declarat premierul ieri seara. 

Potrivit sursei, membrii de partid au fost luați prin surprindere de anunțul prim-vicepreședintelui PLDM.
Mai mult, Filat spune că în spatele acestuia stă același păpușar, care va fi scos la lumină după alegerile locale. "Este așa o vorbă - îmi plac trădătorii, dar nu-mi plac trădările. Nu am crezut că cineva apropiat cu care am muncit atât de mult cot la cot poate pleca. Nu este departe momentul să aflăm pentru ce pleacă. Pentru noi a fost o surpriză. Dar, plecarea a fost pregătită din timp, partidul care urmează să-l preia, inclusiv semnăturile care le-a adunat în 20 de ore. Toată această motivație care o invocă dânsul arată că nu e singur în acest scenariu. Nu-mi place că se încearcă să se cumpere oamenii. Scopul păpușarului este să slăbească PLDM, pe mine. Doar că nu i-a în calcul una - oameni de neînlocuit nu există. Nu este adevărat că sunt nașul de cununie a lui Godea. I-am botezat copiii", a mai nuanțat premierul.

Comentând afirmațiile precum că în PLDM este dictatură, Vlad Filat a negat informațiile, spunând că nici Godea, și nici Tănase, nu au avut niciun impediment pentru a implementa reformele. Acesta spune că ar fi preferat să audă înainte de plecare de toate problemele care există, și nu după.

În cadrul intervenției sale, liderul PLDM a a vorbit și despre cum a plecat Vitalie Nagacevschi din partid. "Lui Nagacevschi i-am propus recent funcția de ministru al Justiției. Asta deoarece am considerat că un om care vorbește cu atâta energie la TV despre reformele în justiție, știe bine și cum să le facă. Vreau să vă spun și cum a plecat el. Mi-a spus că pleacă deoarece se întoarce în avocatură și are probleme financiare. După aceasta m-a telefonat și mi-a spus că va fi avocatul lui Plahotniuc. I-am spus că, în așa caz, va fi nevoit să depună cerere să iasă din partid. De atunci nu am mai discutat până când am vorbit despre funcția de ministru al Justiției. Este ușor să faci reforme la TV, mai greu în realitate", a conchis Filat.

UNIMEDIA amintește că în ultimul an și jumătate, 4 nume notorii au părăsit PLDM. Este vorba despre Călin Vieru, Vitalie Nagacevschi, Alexandru Tănase și Mihai Godea.
unimedia.md

0