690

Лупу: Молдова может вступить в ЕС через 10-20 лет.Lupu: Moldova ar putea adera la UE în 10-20 de ani


 
Lupu: Moldova ar putea adera la UE în 10-20 de ani
 
08 mai 2011.
 
Republica Moldova ar putea adera la Uniunea Europeană în 10-20 de ani. De această părere este președintele interimar, Marian Lupu, citat de ziarul Adevărul.


Acesta susține că pentru parcurgerea, cât mai grabnică şi calitativă a procesului de integrare europeană, Republica Moldova are nevoie de suportul României. „Dincolo de suportul politic, mai este și experienţa României, mai bună, sau mai proastă - în procesul de integrare europeană. Toate aceste cunoştinţe pot fi transferate către Republica Moldova”, spune Lupu.
 

Totodată, președintele interimar accentuează că direcțiile spre Vest și Est nu trebuie suprapuse.„Este în egală măsură important să dezvoltăm un cadru de relaţii strategice cu România. În egală măsură este important să menţinem acest cadru de relaţii strategice cu Federaţia Rusă”, consideră acesta.
 


Întrebat dacă este de acord cu afirmația „două state - un singur popor”, Lupu a precizat că ar fi o abordare foarte nocivă şi lipsită de rezultat pozitiv dacă relaţiile din România şi Republica Moldova vor fi bazate doar pe subiecte identitare: istorie, aspecte lingvistice. „Eu sunt de acord cu afirmaţia „două state europene", în sensul apartenenţei la marea familie europeană”, a precizat președintele interimar.



UNIMEDIA amintește că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iurie Leancă susține că țara noastră ar fi pregătită să adere la UE în următorii zece ani.Pe de altă parte, fostul ministru al Justiției, Alexandru Tănase, a declarat că povestea integrării Republicii Moldova în UE este una frumoasă, dar irealizabilă.

 
http://unimedia.md/?mod=news&id=33545
0