Ghimpu: Vinovatul este Filat
30 apr 2011.
Prim-ministrul Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat, se face vinovat de faptul că Ziua Drapelului de Stat a fost marcată separat de către autorităţile statului şi de către reprezentanţii Alianţei pentru Integrare Europeană. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni la TV7.
Acesta şi-a manifestat regretul că la această sărbătoare nu au fost prezenţi la un loc reprezentanţii celor trei formaţiuni. „Este un lucru rău şi este un exemplu prost pentru cetăţenii noştri”, consideră Ghimpu. „Parcă totul decurgea normal. Totul a fost pregătit la nivel oficial. Şi deodată se anulează totul. Am aflat despre acest lucru marţi, pe 26 aprilie, cu o zi înainte. De ce premierul nostru a luat o asemenea decizie eu nu ştiu. Eu consider că noi, în calitate de componente ale Alianţei să sărbătorim împreună alături de cetăţeni Ziua Drapelului Naţional”, a accentuat liberalul.
Mihai Ghimpu consideră că aceasta nu are nicio o legătură cu viitoarele alegeri electorale şi că spusele colegilor săi, precum că nu ar fi dorit să confere acestui eveniment o conotaţie politică, sunt neplauzibile. „Dimpotrivă, dacă am fi fost împreună era mai bine. A ieşit invers. Aici Alianţa nu este de vină. Aici doar o persoană a luat decizia. Brusc el anulează totul şi merge le Ministerul Apărării, Nici eu nici preşedintele interimar Marian Lupu, care este comandantul suprem al armatei, nu am ştiut”, a subliniat liderul PL, cu referire la Vlad Filat.
Amintim că miercuri, 27 aprilie, Republica Moldova a sărbătorit Ziua Tricolorului. Evenimentul, însă, a fost marcat separat de cei trei lideri AIE. Vlad Filat a mers, pe neaşteptate, în vizită la Ministerul Apărării, Mihai Ghimpu împreună cu Dorin Chirtoacă au consemnat această zi în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare, iar Marian Lupu a participat la lansarea în campania electorală a candidaţilor PD pentru Primăria Chişinău. Atât liberal-democraţii, cât şi democraţii au dat vina pe viitoarele alegeri, pentru manifestărilor comune.
http://unimedia.md/?mod=news&id=33248