891

Fostul ministru al Apărării, Vitalie Vrabie - noul Secretar General al Partidului Democrat

Partidul Democrat a organizat astăzi Consiliul Național Politic pentru a lua decizii cu privire la noul Secretar General al formațiunii, dar și unele restructurări la nivel de organizații teritoriale. 

Potrivit PublikaTV, fostul ministru al Apărării din Guvernul Tarlev, Vitalie Vrabie, a fost ales noul Secretar General al PD. Acesta va lua locul lui Vladimir Ciobanu, care a exercitat funcția până în prezent. 

UNIMEDIA amintește că Vitalie Vrabie a fost implicat într-un scandal cu apartamentul primit de la Guvern. Potrivit unui document desecretizat, în 2007, Vrabie a cerut de la fostul președinte Vladimir Voronin un apartament.

"Îmi exprim profunda recunoștință pentru permisiunea anterioară de a-mi procura spațiu locativ prin intermediul Ministerului Administrației Publice locale, însă în legătură cu numirea mea la funcția de Ministru al Apărării, acceptul dvs a rămas nerealizat. Solicit respectuos, dle Președinte, permisiunea Dvs de a efectua acum procurarea unui apartament prin intermediul Ministerului Apărării", se menționează într-o scrisoare a fostului ministru al apărării, Vitalie Vrabie, adresată fostului președinte al țării, Vladimir Voronin, în noiembrie 2007.

Drept urmare, Vladimir Voronin a trimis scrisoarea către Vasile Tarlev, prim-ministru al țării în acea perioadă. În avizul către fostul premier, Voronin scrie că această chestiune "trebuie rezolvată prin Guvern și nu prin minister", așa cum s-a propus ulterior.  

De cealaltă parte, Vitalie Vrabie declara că nu a fost încălcată legislaţia în vigoare, atunci când i s-a acordat 1 milion de lei din bugetul de stat pentru procurarea apartamentului. Fostul premier, Vasile Tarlev, de asemenea susţine că a fost o procedură legală.

Nu a fost o hotărâre de Guvern secretă, aceasta a fost publicată în Monitorul Oficial şi toate formalităţile au fost respectate, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, susţine Vitalie Vrabie.

Vitalie Vrabie spune că pentru a-şi procura un apartament cu trei camere în Chişinău a fost nevoit să ia şi un credit bancar, pentru că suma de un milion şi o sută de mii de lei, primiţi de la stat, nu era suficientă.

Sursa: UNIMEDIA

http://unimedia.md/?mod=news&id=29223
0