1217

Coniacurile „KVINT” vor fi apreciat in Papua Noua Guinee

Combinatul de vinuri şi coniacuri „Kvint” din Tiraspol îşi extinde piaţa de desfacere. În acest an un lot de coniacuri a fost exportat în China şi Papua Noua Guinee. Despre aceasta a declarat într-un interviu pentru ziarul „Pridnestrovie” directorul întreprinderii, Oleg Baev.

După cum relatează INFOTAG, el a spus că fabrica a lucrat destul de bine în lunile ianuarie-august şi a înregistrat rezultate bune.

„Am îmbuteliat şi am vîndut deja 394 mii decalitri de produse vinicole. În aceeaşi perioadă a anului 2009 această cifră constituia 365 mii dal. Comparativ cu anul trecut, piaţa Transnistriei s-a activizat cu 6%, a Moldovei – cu 38%. Exporturile în Belarus au crescut de patru ori, încă în SUA şi Israel au rămas la acelaşi nivel. Am reluat exportul în ţările Baltice: Estonia, Letonia şi Lituania. Activăm pe piaţa Italiei, Danemarcei, Elveţiei. Ne pregătim pentru efectuarea exporturilor în Vietnam”, a menţionat directorul.

Potrivit lui, la expoziţia recentă de la Soci producţia „Kvint” a obţinut patru medalii de aur. Întreprinderea a fost distinsă cu medalii pentru două coniacuri „Raşcov” vechi de 8 şi 10 ani şi pentru coniacul „Iubileinîi”. Afară de aceasta, fabrica a obţinut o medalie pentru perfectarea originală a producţiei exportate.

Directorul a menţionat că întreprinderea produce peste 60 de nume de băuturi. Este vorba de coniacuri simple, de marcă şi de colecţie cu o vechime de la 3 la 50 de ani, de băuturi naţionale tari, lichioruri, vinuri, balsamuri, calvados.

Baev a amintit că întreprinderea a primit din partea autorităţilor regiunii 2106 ha de pămînt pentru crearea plantaţiilor de viţă de vie şi a unei baze proprii de materie primă. Circa 200 ha au fost deja plantate, iar peste 400 ha de viţă de vie veche urmează a fi renovate. În sezonul actual au fost recoltate circa 4 mii tone de struguri.

INFOTAG

0