851

Вонючка Воронин лезет без мыла в жопу

31 decembrie, 22.50, priveam un film pe canalul TV N4, când dintr-odată, filmul s-a întrerupt brusc. Am crezut că e o pauza de publicitate. Mă pregăteam să butonez pe alt canal, când mi-a apărut în faţa ochilor... Vladimir Voronin, lângă brad, într-o atmosferă sobră de sărbătoare. Pentru moment am crezut că am deja vu. Mă uit la ceas - 22.50, mă uit iarăşi la ecran - Voronin, mă uit împrejur - o aud pe fiică-mea: of, am crezut că măcar în anul ăsta nu-i voi vedea mutra... Apoi mă întreabă şi ea confuză: Mamico, preşedinte e Mihai Ghimpu, aşa-i ? - Da, - îî răspund - e interimar, dar, totuşi, preşedintele ţării.

În cele din urmă, spiritul profesional m-a făcut să ascult ce zice tovarăşul Voronin. Am reuşit să desluşesc doar că, "pentru prima dată în ultimii ani intrăm în Noul An cu inima zdrobită, plină de nelinişte pentru propria ţară". Probabil, Voronin se referea la propia-i inimă, e şi de înţeles, l-au părăsit atâţia tovarăşi...

Apoi am aflat din gura lui Voronin că noţiunile "care s-ar părea intangibile pentru oricare guvernare modernă - Constituţia, legea, democraţia, protecţia socială, patriotismul, pacea interetnică - într-o clipă şi-au pierdut valoarea în Moldova".

Nu am reuşit bine să mă dezmeticesc că Vladimir Voronin ne-a urat sănătate, înţelegere reciprocă, bunăstare şi a dispărut.

Am rămas cu două întrebări: de ce Voronin e la televizor şi de ce la 22.50? A vrut să fie în rând cu Medvedev? Caci după ora Moscovei, ruşii au întâmpinat Anul Nou la ora 23.00, ora Chişinăului.

Peste o oră, la Moldova 1 preşedintele interimar Mihai Ghimpu a rostit şi el un mesaj către populaţie, în care a spus că anul 2009 încheie o întreagă epocă în istoria Republicii Moldova – epoca dictaturii comuniste. Mi-am dorit şi eu, împreună cu Mihai Ghimpu ca "această victorie, definitivă şi ireversibilă, să aducă pace, linişte şi bunăstare în casele noastre, în fiecare familie, în viaţa fiecărui cetăţean al Republicii Moldova, indiferent de apartenenţa etnică, limba vorbită sau convingerile religioase, precum şi încrederea într-o viaţă mai bună".

A doua zi am aflat că Voronin şi-a rostiti mesajul de Revelion în limba rusă şi la postul NIT. Şi atunci, mi-a mai apărut o întrebare: oare am scăpat definitiv de comunişti?
http://www.azi.md/ro/story/8223
0