1359

Pe ce deget purtam verigheta?

Готовимся к унире. :)
а ваще просто интересно стало.

Purtam verigheta pe inelarul de la mana stanga sau de la mana dreapta? Eu stiu ca pe cel de la mana stanga insa in ultimul timp am tot vazut persoane ca o poarta pe cel de la mana dreapta si incer nu mai inteleg nimic. Ma poate lamuri si pe mine cineva, ce si cum?

Verigheta se poarta numai pe inelarul de la mana stanga! Daca ai vazut verighete purtate pe dreapta, explicatia poate fi ca, daca vrei musai sa porti verighetele inainte de cununia religioasa, atunci le porti pe dreapta. Dupa nunta insa, se poarta pe stanga.

O alta posibila explicatie mai este si aceea ca, daca verigheta este prea larga, multi aleg sa o poarte pe alt deget sau chiar pe mana dreapta, ca sa nu aiba grija ei. Dreapta este intotdeauna un pic mai mare decat stanga si un inel care se potriveste perfect pe inelarul drept poate fi largut pe stangul. Iata explicatiile pe care le stiu eu.

Pentru atei

In Europa de Vest, exista o lege nescrisa pe care o respecta mai ales tinerii atei (care nu celebreaza casatoria in mod religios): ei poarta verigheta pe inelarul mainii drepte.
0