921

Chirtoacă a uzurpat puterea, comasând funcţiile de preşedinte al parlamentului şi colhozului.ăăă ţării



Primarul Dorin Chirtoacă este bănuit de organizarea dezordinilor în masă şi uzurparea puterii de stat cu urmări grave. Edilul capitalei a fost informat despre aceasta astăzi, la aproape două luni de la protestele din 7 aprilie. Procuratura l-a recunoscut astăzi pe primarul Dorin Chirtoacă bănuit de comiterea a două infracţiuni: uzurparea puterii de stat cu urmări grave şi organizarea dezordinilor în masă. După aproape două ore de discuţii cu oamenii legii, Dorin Chirtoacă spune că nu i s-a adus nicio probă.

„Am făcut apel de mai multe ori către cetăţeni, către tineri, în mod paşnic să nu recurgă la violenţe. Să înceteze devastarea Preşedinţiei şi a Parlamentului, lucru care în mod normal trebuia să îl facă autorităţile statului. Iată că acum rezultă că pentru că am făcut apelul la linişte, la calm, s-a deschis urmărire penală», declară primarul.

De ce edilul capitalei a fost audiat după două luni de la protestele din 7 aprilie? La această întrebare ne răspunde avocatul Ion Casian. „Are conotaţie politică acest dosar. Este o încercare de a intimida opoziţia, de a intimida pe primarul general să nu participe la alegeri. Poate i-a fi frică, poate cineva s-a speria. Dar noi considerăm că legea este de partea noastră. Deci absolut nu există probe ale unor infracţiuni atât de grave».

Deşi jurnaliştii au insistat să afle care sunt probele în dosarul primarului Chirtoacă, procurorul Alexandru Caraman nu a ieşit să vorbească presei.

Potrivit Codului Penal, infracţiunile de care este bănuit primarul Chirtoacă se pedepsesc cu până la 15 ani şi respectiv 25 de ani de închisoare.
0