585

Marian Lupu părăseşte Partidul Comuniştilor

Marian Lupu, preşedintele Parlamentului şi persoana cu nr. 2 de pe lista electorală a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, a anunţat presa printr-o declaraţie expediată azi, 1 aprilie, că părăseşte PCRM şi îndeamnă alegătorii să-şi ofere votul pentru partidele democratice cu şanse de a trece pragul electoral: PL, PLDM şi AMN.

„Am vizitat zeci de sate în această campanie electorală şi am rămas îngrozit să văd câtă sărăcie există în Republica Moldova. A urmat un proces de conştiinţă în care am conştientizat că Partidul Comuniştilor se face vinovat de situaţia dezastruoasă creată”, se menţionează în declaraţia lui Marian Lupu.

„Regret că nu am înţeles această situaţie mai înainte. Totuşi, fiind un politician de factură europeană, îmi cer scuze în mod public de la cetăţeni pentru susţinerea acestui regim comunist criminal şi anunţ că mă retrag din această campanie electorală, pentru a oferi o şansă în plus partidelor democrate – PL, PLDM şi AMN – să obţină un rezultat electoral, care să permită avansarea Republicii Moldova pe cale democratică şi apropierea de Uniunea Europeană”, mai precizează Marian Lupu.

Amintim că Marian Lupu a deţinut funcţia de preşedinte al Parlamentului în perioada martie 2005 – aprilie 2009 şi este persoana cu nr. 2 pe lista electorală a Partidului Comuniştilor.
0