467

Fratele lui RGKot ...

sa dus in Romania, sa sprioneze pentru rusi ... iar momarlanu goluboi, o face in Basarabia

http://www.ziare.com/Romania_spionata_de_un_fost_agent_maghiar_care_lucreaza_pentru_rusi-698235.html

Romania, spionata de un fost agent maghiar care lucreaza pentru rusi

Maghiarul Laszlo Peter, fost ofiter de informatii care a activat sub acoperire diplomatica in Romania, lucreaza acum in tara noastra pentru spatiul ex-sovietic.

Cat timp a activat in Romania sub acoperire diplomatica (prim-consilier) in cadrul Ambasadei Ungariei la Bucuresti, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, Laszlo Peter era perceput ca fiind pro-rus, informeaza Adevarul.

Dupa ce a iesit la pensie, Laszlo Peter a redevenit activ pe teritoriul Romaniei, sondand discret terenul pentru infiintarea unei filiale bancare rusesti la Bucuresti. Operatiunile si le coordona din apartamentul inchiriat in centrul Capitalei, pe strada Clucerului, langa Ambasada Rusiei.

Filiala bancara pentru a carei infiintare Laszlo Peter face diligente la BNR este Baltiysky Bank. Banca-mama are sediul central la Sankt Petersburg si este considerata de autoritatile romane ca fiind una care ridica anumite semne de intrebare.

Laszlo Peter neaga insa orice intentie de a deschide o filiala a acesteia in Romania, desi fotoreporterii de la Adevarul l-au surprins avand asupra sa o mapa cu antetul BNR.

Intrebat daca vrea sa deschida o filiala Baltiysky Bank in Romania, Peter a spus ca nu este in masura sa raspunda la aceasta intrebare.

"Cred ca intrebarile dumneavoastra nu sunt adresate persoanei care trebuie! Nu stiu pe ce va bazati cand ma intrebati asa ceva. De unde aveti dumneavoastra astfel de informatii. Eu nu am nimic de declarat. Sunt o persoana fizica libera si independenta", a spus acesta.
0