Svetlana Popa si-a anuntat, astazi, demisia din conducerea PCRM: „Partidul se tranforma intr-un SRL din cauza lui Tkaciuk”
"Eu nu mai suport jocurile de culise conduse de Mark Tkaciuk, care este principalul vinovat pentru declinul partidului, de aceea am decis sa-mi dau demisia din functia de membru al executivului politic al Partidului Comunistilor". Declaratia a fost facuta pentru UNIMEDIA de catre deputatul comunist, Svetlana Popa, azi, 17 martie.Svetlana Popa s-a aratat nemultimita ca nici pana astazi in partid nu au avut loc discutii asupra motivelor pierderii alegerilor, nu a fost elaborat si discutat un plan complex si eficient de redresare a situatiei. "Totul a ramas la discretia „marelui strateg” Marc Tcaciuc, care, dupa mine, se face principalul vinovat pentru declinul partidului", a precizat sursa."Vreau sa va amintesc, ca in aprilie noi cistigasem alegerile, obtinind 60 mandate. Ce-am facut cu ele? La dorinta lui Tcaciuc s-au dus pe apa simbetei! Iarasi va intreb: de ce nu s-a creat o coalitie? Doritori erau multi! Aceeasi aroganta, inflexibilitate, pretentii de politicieni atotstiutori si geniali. Acum acesti politicieni nu au decit sa priveasca si sa invete cum se poate guverna cu doar 53 de mandate intr-o coalitie din partide cu interese diferite", a mai precizat Popa.In opinia Svetlanei Popa, astazi PCRM se transforma intr-un SRL, in care membrii de partid, care nu fac parte din gruparea Tcaciuc si nu participa la privatizarea partidului, le revine doar rolul de roboti in campaniile electorale, fara drept de opinie, fara drept de a discuta si a participa la adoptarea deciziilor in problemele importante pentru partid."Cred ca a venit timpul sa punem capat acestei practici, daca nu ne dorim distrugerea partidului. Astazi trebuie sa ne mobilizam toti pentru a salva nu nunai partidul, dar si tara", a mai subliniat sursa. UNIMEDIA mentioneaza ca Svetlana Popa ramane si in continuare deputat al fractiunii PCRM