Vlad Parau: „Daca suntem romani adevarati... "
Este primul cetatean roman expulzat de catre autoritatile comuniste anul trecut cand Voronin incepuse sa aiba febra si sa stranute cand auzea orice despre Romania si romanism. Ei bine, iata ca gasisera cu cine sa inceapa - „marele dusman al Patriei", „spionul imperialist", „marele infractor strain", adica liceanul de numai 18 ani, Vlad Parau. Nu am ezitat sa ii iau un interviu acestui tanar pe cat de curajos si curat sufleteste, pe atat de talentat (este si poet). Aflati din audio cum s-a luptat ditamai securitatea moldoveneasca cu liceanul din Brasov si cum a infruntat Vlad Parau febra lui batea Voronin la Chisinau. Concluzia tanarului Vlad Parau este una singura: „Cred ca daca suntem romani adevarati nu asteptam sa ne bage altii cu forta Unirea pe gat si o facem singuri, pentru ca la 1918 s-a facut intr-un context cu totul si cu totul imposibil. Nimeni nu a acceptat acel lucru si, totusi, s-a intamplat - de la romani si prin romani. Si sa zicem ca UE ar face Unirea pentru noi, nu cred ca ar dainui." http://voceabasarabiei.net/index.php/stiri/politica/7437-audio-dac-suntem-romani-adevrai-nu-ateptm-s-ne-bage-alii-cu-fora-unirea-pe-gat-o-facem-singuri