698

“Chiar daca ar fi sa-mi risc viata voi spune adevarul - am fost amenin?at cu moartea de masca?i!", declara un tanar care a fost

"Zilele de atunci imi amintesc de durere, speran?a schimbarii, lacrimi, cautarea cu disperare a victimelor prin comisariate, teroare, crime… Imi pun ni?te intrebari: Ce am ob?inut de atunci ? Cate elucidari s-au produs asupra evenimentelor in cauza? Ca?i dintre criminali au fost decoperi?i? Ca?i membri ai organelor de drept, care au dat curs comenzilor ?efilor de atunci, care au tras in oameni ?i au ucis, au fost demi?i si trasi la raspundere?".A?a incepe mesajul lui Damian Hancu, tanar torturat la 7 aprilie de catre organele de for?a, expediat la adresa UNIMEDIA.Potrivit lui, la 7 aprilie 2009 aproape fiecare ceta?ean caruia nu-i era indiferent destinul statului nostru a avut de suferit in urma evenimentelor. "Personal, am fost dus la Comisariat dupa ce am fost luat din strada, noaptea, ca pe vremea NKVD-lui. Cand eram batut la Comisariat timp de 2 zile, mi-am pierdut cuno?tiin?a de cateva ori in timpul loviturilor. Printre batai, auzeam indivizii purtand cagule vorbind intre ei: "Uite, inca unul ii gata!" Am fost scos afara la aer pentru ca dupa ce-mi revin, sa fiu batut din nou pana la lesin. Maltratarea a durat astfel timp de 2 zile fara incetare", mai precizeaza tanarul in mesajul sau. "Am spus-o ?i o mai spun o data: am scapat ca prin miracol cu zile. ?i nu ma pot lini?ti cand ?tiu ca au murit ca?iva tineri in timpul acelor evenimente. Iar situatia, mai mult ca niciodata, a?teapta un deznodamant"."In numele acelor tineri care astazi nu mai sunt in viata, din ziua cand am fost eliberat din inchisoare, mi-am zis ca voi denun?a public acest regim criminal ?i voi spune tot ce ?tiu despre 7 aprilie 2009. Chiar daca ar fi sa-mi risc via?a spunand Adevarul, spun aici ca eu ?i familia mea am fost amenin?a?i cu moartea de catre indivizii masca?i. Acest lucru s-a intamplat atunci cand eram torturat ?i ceream avocat. Masca?ii ma amenin?au cu moartea daca voi indrazni sa spun presei ce mi se intampla", mai precizeaza tanarului, student acum la drept in Fran?a.
0