Tinerele torturate la politie in aprilie 2009 au plecat din tara
5 tinere care in aprilie 2009 au fost arestate, supuse torturilor la politie, apoi pedepsite de judecatori cu diverse termene de arest administrative, au plecat in strainatate si nu mai doresc sa revina in Moldova.Fetele au recunoscut pentru ZdG ca atunci cand au fost retinute de politie nu au fost informate despre ce li se incrimineaza, au fost lovite de politisti pana a ajunge la Comisariat, iar acolo au fost batute pentru ca au refuzat sa se dezbrace.Unele au avut vanatai pe corp la momentul in care au fost aduse in fata judecatorului, dar acesta nu le-a intrebat nimic. Cele 5 tinere au fost aduse toate in fata aceluiasi judecator, care a decis ca fiecare dintre ele urmeaza sa stea 5 zile in arest. «A fost crunt, nu am inteles de ce ni se fac toate acestea. Nu vreau sa mai traiesc in Moldova, nu cred in nimic,» ne-a spus una dintre tinere.«Stau de 10 ani in Europa, dar m-a oprit politia de 3 ori, si atunci nu a trebuit sa ies din masina. Aici, cand am venit sa imi caut fiica la Comisariat, m-au dat afara ca pe un caine, m-au amenintat, m-au mintit ca ei nu stiu de asa copil. Dar fata era inauntru batuta,» ne-a spus tatal uneia dintre fete, care si-a cautat fiica timp de 3 zile prin comisariate in aprilie 2009.