534

Actele violente din 7 aprilie au fost provocate de reprezentantii lumii interlope, condusi de fosta guvernare.

Ministrul Justitiei, Alexandru Tanase, crede ca actele violente din 7 aprilie au fost provocate de reprezentanti ai lumii interlope, condusi de fosta guvernare. Audiat astazi de procurori, ministrul l-a recunoscut pe unul dintre provocatori, in pozele ce i-au fost prezentate. Procurorii i-au chemat astazi la audieri, ca martori in dosarul 7 Aprilie, si pe consilierul municipal din Balti, Sergiu Banari, si pe scriitorul Nicolae Dabija. Toti au declarat ca atunci nu a fost o tentativa de lovitura de stat.Ministrul Justitiei, Alexandru Tanase, spune ca provocatorii au pregatit devastarea sediilor Parlamentului si Presedintiei inca de pe 6 aprilie: „Pe 6 aprilie am vazut langa Guvern un grup de reprezentanti ai lumii interlope, vorbitori de limba rusa, care dadeau indicatii sa fie vandalizate cladirile Presedintiei si Parlamentului, am spus comisarului Gumenita, insa nu a intervenit. Am fost martor si la indicatiile care si le dadeau intre ei, ceea ce demonstreaza ca a fost un plan bine pus la punct si sincronizat de deturnare a protestelor pasnice”.Ministrul Tanase afirma ca l-a audierile de azi l-a indentificat pe unul din provocatori: „Acel barbat dadea indicatii, am identificat acea persoana dupa poza care am avut-o la dispozitie. M-am bucurat ca Procuratura merge pe o pista care o sa ne dea rezultate.”Ministrul a anuntat ca in curand va face publica o lista cu judecatorii care au emis mandate de arestare in aprilie 2009, in sediile politiei: „Toti se vor pomeni cu proceduri disciplinare si vom solicita demisia lor din functie.”Tot astazi, la procuratura, au mai fost audiati consilierul municipal din Balti, Sergiu Banari si scriitorul Nicolae Dabija. Acesta crede ca pe 7 aprilie nu a fost o tentativa de lovitura de stat, ci o actiune organizata de Voronin si de echipa lui, ca sa discretizeze opozitia si sa raceasca relatiile Moldovei cu Romania.
0