529

Men?inerea tarifelor joase a fost o ac?iune populista a PCRM

Partidul Democrat considera ca ridicarea tarifelor este normala. Potrivit forma?iunii, in ultimii ani, tarifele la principalele resurse s-au aflat la un nivel scazut intr-un mod nejustificat. "A fost un mod de abordare exclusiv populist - comunistii in?elegeau ca tarifele trebuiau majorate, dar nu ?i-au dorit sa-?i asume responsabilitatea pentru a nu pierde sprijinul acordat de popula?ie", se men?ioneaza intr-o declara?ie de presa a forma?iunii.Democra?ii cred ca o alternativa de cre?tere a tarifelor ar fi provocat un colaps pentru sistemul energetic al ?arii. "Am fost nevoi?i sa ac?ionam prompt, astfel ca nu am avut timp suficient pentru a elabora un set de masuri ?i mecanisme pentru a compensa majorarile la tarife pentru consumatori ?i de a optimiza cheltuielile in sistemul energetic din ?ara". "Acuzatiile aduse, ca guvernul indeplineste conditiile FMI, sau nu e in stare prin alte metode sa rezolve problema tarifelor, nu poate rezista niciunei critici, pentru ca actuala guvernare rezolva problemele, cu care ar fi trebuit sa se ocupe comunistii: cre?terea veniturilor popula?iei, mai buna gestiune a intreprinderilor-monopoliste din sistemul energetic al ?arii, optimizarea tarifelor", se mai precizeaza intr-un comunicat de presa remis la adresa UNIMEDIA. Totodata, democra?ii sunt de parere ca daca comunistii ar fi ramas la guvernare, tarifele la energie nu ar fi fost mai mici, dar chiar mai mari decit cele prevazute astazi, deoarece in fa?a unui pericol de colaps atit economic, cit ?i financiar comuni?tii, "in lipsa finan?arii externe, ar fi aplicat un serie de masuri mult mai stricte".UNIMEDIA aminte?te ca PCRM a acuzat in repetate randuri Alian?a de guvernare de cre?terea nejustificata a tarifelor pentru caldura, energie electrica ?i gaz.
0