645

Deconectati de sistemul de valori romanesti si prin intermediul televiziunii

Pe parcursul saptaminii trecute m-am aflat in localitatea Temeleuti,in apropierea Florestilor(sat ce impreuna cu alte 16 localitati a facut parte din fostul raion Camenca).Practic am nimerit intr-o blocada informationala totala:Am numarat 7 posturi TV in lim.ucraineana,2 rusa,unul in rusa a Tiraspolului,TV MU-1 a Chisinaului,iar intr-o parte mai inalta a localitatii,localnicii mi-au spus ca cu o antena buna se poate de vizionat si un program al unei televiziuni romanesti.Despre Vocea Basarabiei nici pomina (am cautat singur la un aparat destul de bun).La TV MU 1 predominau programe pentru copii.Mai multi locuitori cu care am vorbit mi-au zis ca ar dori sa vizioneze ceva mai bun,dar nu pot deoarece nu au posibilitatile materiale necesare pentru asi cumpara o antena parabolica. E de mirare oare ca un ION gandeste asa?Asi spune chear ca e de mirare altceva: Cum de atitea cetateni bastinasi de la Temeleuti mai gindesc inca destul de sanatos aflindu-se in asemenea cimp informational?Mi-am pus si eu o intrebare:Cind oare pe teritorii Ucrainei actuale,Transnistriei,unde mai locuesc destu-i etnici romani se v-a putea de vizionat cel putin inca 2 programe romanesti?Cind oare se va opune ceva mai serios si de calitate politicii de rusificare si ucrainizare?Cum de Ucraina are tocmai 7 programe TV ce se pot viziona cu o antena destul de precara,cu ce se ocupa televiziunile de la Bucuresti si Chisinau?Le-am promis oamenilor de acolo ca voiscri despre aceasta situatie si foarte tere asi dori ca la reintoarcerea mea la ei ce le-am promis-o pe la vara,cel putin un program de televiziune de la Bucuresti sa fie posibil de vizionat la Temeleuti asa cum sunt vizionate cele 7 ucrainene.Cine vedeti acesta relatare,va rog mult,faceti ceva ca si acesti oameni sa fie conectati la sistemul de valori romanesti si prin intermediul televiziunii.
0