2352

“Basarabie, ridica-ti fruntea!”

A ridicat publicul in picioare si au cantat toti “Basarabie, ridica-ti fruntea!” – piesa interzisa in Moldova timp de cativa ani Sala Palatului National a fost neincapatoarea aseara, la concertul artistului roman Fuego, care nu a mai fost in Republica Moldova din aprilie, cand fostele autoritati au aplicat regim de vize cetatenilor de peste Prut. Il leaga de Moldova colindele, iar spectacolul a inceput o colinda in care “ne-am nascut”.Sala s-a incins insa auzind piesa interzisa pe aceasta parte de Prut timp de mai multi ani si anume “Basarabia”.Publicul s-a ridicat in picioare si a fredonat, impreuna cu Fuego, versurile care indeamna romanul “sa-si ridice fruntea”, sa “spere in lupta cu paganul, caci nu el e stapanul in Basarabia”. Premierul Vlad Filat, cel care l-a invitat pe Fuego in Moldova, a urcat pe scena, cu un buchet de trandafiri si l-a imbratisat pe artist.“Nu ne-am vazut o perioada de timp si ne-am despartit intr-o perioada cam grea, pe care am parcurs-o noi, aici, in Republica Moldova. Iti multmesc nu pentru ca ai cantat si canti, ci pentru atitudinea de care dai dovata. Fiecare dintre noi are ceva anume, un dar, insa fiecare dintre noi ajunge departe cand acest dar este transmis din tot sufletul”, i-a spus Filat lui Fuego.“Aici am un mare prieten la care tin foarte mult si va doresc tuturor sa aveti parte de asemenea prieteni”, a aduagat premierul.“M-am topit cand a urcat pe scena premierul. Este pentru prima data cand ma felicita un premier. Sa nu uitam sa-i multumim pentru micul trafic la frontiera si Vlad, trebuie sa-mi promiti ca in urmatorii 3-4 ani vom trece, Basarabia, liber in Romania”, a spus Fuego.Artistul a tinut concerte si in cateva raioane, cel mai mare fiind la Ungheni, unde au fost prezenti circa 20 de mii de oameni.http://www.stireazilei.md/c-0-2203PS.Toti rapanosii dealde soricovici,nicoara x-sula...s.a.m.d. priviti si stergitiva la gura....
0