665

Basescu ii raspunde lui Churilin -ambasadorul Rusiei la Bucuresti

Presedintele Traian Basescu a declarat, reactionand la o "declaratie nefericita" a ambasadorului rus la Bucuresti, ca "vremea Razboiului Rece a trecut" si ca Rusia "nu-si mai poate face centre de influenta" in politica romaneasca, avertizand ca, daca le va face, ele vor fi "retezate", transmite NewsIn."Am vazut astazi o declaratie nefericita a ambasadorului Federatiei Ruse la Bucuresti, ca a trecut vremea Razboiului Rece. Si eu ma vad nevoit, desi o voi face si oficial, sa-l atentionez ca a trecut vremea Razboiului Rece si ca nu-si mai pot face centre de influenta in politica romaneasca, sau daca si le vor face le vom reteza, da? Si presa rusa nu-i nevoie sa transfere campania din Romania si sa o redea pe larg la Moscova in favoarea candidatului Geoana", a declarat Traian Basescu vineri seara, la B1 tv.Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Alexander Churilin, a fost intrebat vineri in legatura cu intreaga dezbatere iscata in spatiul public privind vizitele neoficiale realizate de Mircea Geoana in Rusia. "In ceea ce priveste vizitele actorilor politici, nu stiu cum ar putea fi acestea interzise...Razboiul rece s-a incheiat! Fiecare poate sa mearga unde doreste, in functie de dispozitia sa si in functie de sarcinile sale. Daca cineva vrea sa mearga in SUA, slava Domnului, sa mearga in SUA, daca vrea in Turcia, atunci ii uram drum bun. Oricine merge in Rusia va fi binevenit", a completat Alexander Churilin.
0