598

Un prost

Daca cineva mai avea un dubiu, nu mai e cazul: Mircea Geoana e un prost. “Prostanac” e un alint nemeritat, Iliescu a fost dragut cu el. O fi vrut sa-l relaxeze :)In intalnirea directa, Geoana nu si-a aratat prostia. Nu, in astfel de aparitii el se incadreaza, de regula, in limitele alintului. La limita de jos a sensurilor sale, “prostanac” e un Geoana timid, iar la limita de sus poate fi interpretat ca un Geoana superficial. Oscilatiile cuminti ale prostanacismului au reusit mai intotdeauna sa livreze un Geoana anost, dar comestibil.Numai ca Mircea Geoana a tinut sa joace in liga mare. A vrut sa intre in liga prostilor fermi, certi, indiscutabili. Si, ca sa obtina asta, l-a vizitat pe Vantu cu o zi inainte ca destinul lui sa se intersecteze cu manualele alea alternative de istorie nemeritata. Cu o zi in urma, dupa sondaje, era presedinte. Cu o zi dupa, nu prea mai e.Daca prostia astfel dobandita se cerea intarita, Geoana a rezolvat si capitolul asta. Stiind ca a fost la Vantu si ca lucrul asta s-a aflat – Academia Catavencu a publicat pozele INAINTE de confruntare -, nu si-a pregatit nici un fel de riposta si s-a marginit sa-l roage pe Basescu la inceput sa fie bland.Mai e ceva: in spatele lui Mircea Geoana au stat sustinatorii. Personaje importante, figuri publice, oameni care si-au lasat treburile la o parte, si-au abandonat retinerile si au venit sa-si expuna reputatia in folosul candidatului Geoana. M-am uitat la Crin Antonescu si am vazut, sub zambetul fortat de incurajare si aplauzele rituale, un om stanjenit. Klaus Jonannis a ramas impietrit. Cristian Topescu s-a uitat in pamant. Dinescu si-a pus mainile in cap. Mircea Geoana nu a spus niciunuia ca l-a vizitat pe Vantu cu o zi inainte, asa ca niciunul n-a stiut ca vine sa sustina in public un prost.Cine va iesi presedinte duminica o vor stabili trupele din teritoriu. Autobuzele, alegatorii incolonati, forta logistica a celor doua partide. Cele cateva procente avans pe care INSOMAR-ul le atribuia lui Geoana la inceputul saptamanii cred ca s-au evaporat. Nehotaratii si liberalii care l-au urmat pe Crin Antonescu in “formula Johannis” e posibil s-o lase balta. O sa fie strans.
0