Comunistul Dodon «ignorat» de justitie
La 10 septembrie 2009, Directia Generala Combaterea Crimelor Economice a Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei (CCCEC) a initiat o cauza penala avand drept protagonisti factori de decizie din cadrul Institutului de Economie, Finante si Statistica (IEFS). Desi in afacerile de la IEFS au fost implicati mai multi inalti demnitari, numele lor nu figureaza in acest dosar. Printre ei ar fi si ex-ministrul Igor Dodon, care a ridicat mai multe sume de bani de la aceasta institutie.La CCCEC am fost informati ca numele lui Igor Dodon nu figureaza in rechizitoriul dosarului trimis in judecata. «Dodon nu figureaza nici in alte eventuale dosare», au precizat responsabili din cadrul CCCEC fara a comenta daca nu cumva sutele de mii primite ilicit de ex-vicepremierul Dodon, pentru servicii pe care, potrivit angajatilor IEFS, nu le-a prestat vreodata, ar constitui un cap de acuzare pentru un eventual dosar.Igor Dodon, insa, considera ca nici nu poate fi vorba de vreo acuzare adusa la adresa sa. „Dosarul Fetiniuc a plecat in judecata? Nu am stiut, de la dvs. aflu acum», ne-a spus ex-vicepremierul despre cauza penala a fostei sale colege. Despre sine, Dodon zice: «Orice functionar public are dreptul sa desfasoare si munca stiintifica». Intrebat ce fel de munca anume a prestat, Dodon a explicat ca, ani la rand, a facut parte din colegiul de redactie al unui buletin informativ si ca a pregatit pentru tipar mai multe articole. «De ce, daca spuneti ca era legala, ati restituit o parte din remunerarea primita de la IEFS?» — l-am intrebat. «IEFS se afla acum intr-o situatie economica dificila, legata de criza. E logic sa ajut institutul. Nu-i asa?»