511

Republica Moldova doreste cooperare cu NATO pentru reforma armatei si a serviciilor secrete

Republica Moldova doreste relatii aprofundate cu NATO pentru reforma institutiilor ce tin de securitatea nationala, a declarat marti premierul moldovean Vlad Filat in urma unei intalniri avute la Bruxelles cu secretarul general adjunct al NATO, Claudio Bisogniero, transmite corespondentul NewsIn."Am discutat cu secretarul general adjunct al NATO, am trecut in revista relatiile bilaterale, am constatat inca o data restantele pe care le are Republica Moldova vis-a-vis de angajamentele asumate anterior," a spus Filat raspunzand, la conferinta de presa sustinuta la Parlamentul European din Bruxelles, unei intrebari referitoare la continutul convorbirilor avute cu oficialul NATO."Republica Moldova isi doreste relatii aprofundate cu aceasta institutie importanta pentru asigurarea Republicii Moldova cu suportul necesar pentru reformarea institutiilor ce vizeaza securitatea nationala," a precizat premierul moldovean, facand referire la armata si serviciile secrete.Republica Moldova are o politica de neutralitate stipulata in Constitutia tarii, astfel incat in prezent oficialii subliniaza ca tara nu poate adera la NATO, insa face parte din Parteneriatul pentru Pace - un cadru de cooperare intre NATO si tari terte.Premierul Vlad Filat se afla marti si miercuri la Bruxelles in prima sa vizita de lucru in strainatate, vizitand institutiile europene si NATO alaturi de ministrul de externe Iurie Leanca.
0