489

Granicerii nu stiu despre decretul anularii vizelor

Astazi presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a semnat un decret prin care este anulat regimul de vize pentru Romania. Contactat de ZDG, serviciul operativ al Serviciului de Graniceri, a declarat nu cunoaste nimic despre acest decret si nu permite deocamdata cetatenilor Romaniei sa intre fara vize in R.Moldova.Liliana Anghel, sefa serviciul relatii cu presa al Parlamentului, ne-a comunicat ca decretul cu privire la anularea vizelor va fi publicat maine si tot atunci va intra in vigoare.La Serviciul control de frontiera al Departamentului Grpniceri ni s-a spus ca «oficial nu am fost anuntati» despre decret, iar atunci cand am solicitat sa ni se spuna cum vor proceda maine, atunci cand decretul urmeaza sa intre in vigoare, persoana responsabila de la acest serviciu a inchis telefonul.Si la Serviciul Operativ al Departamentului Graniceri ni s-a spus ca nu cunosc nimic despre anularea regimului de vize pentru cetatenii romani. »Pe noi nimeni nu ne-a invitat la acest eveniment, nu stim nimic. Asteptam sa ne informeze Ministerul de Externe», ne-au comunicat angajatii acestui serviciu.
0