586

Ziua Independentei printre raliu si limba rusa

Aniversarea de 18 ani de la proclamarea independentei a fost cea mai trista dupa cea din anul 1992, si cea mai trista din ultimii 8 ani. In nici un alt an din 2001 incoace como nu si-au batut joc de aceasta sarbatoare in acest hal . Cu parere de rau, unii moldoveni tampiti au luat parte cu entuziasm la startul raliului “Cupa Independentei ” , care mai degraba ar trebui sa se numeasca “Cupa Dependentei de Prostie ” , uitandu-se la masini sportive si zgomote de motoare in loc sa isi asculte matele care le ghioraie de foame . Mirosul de caucuiuc incins i-a facut pentru moment sa uite de pofta de mancare, dar, cand o sa isi revina, o sa fie, cam prea tarziu … in tot acest timp, un grup de patrioti adevarati, din cei care au ramas, cati si foarte putini din noua generatie,se straduiau sa ridice vocile intr-o incercare de a bate cumva sunetul ce se auzea din cealalta parte a pietei, ei fiind stramutati, aidoma unei insule intr-o mare de comunisti, in fata lui Stefan cel Mare . Tragedia a continuat insa. La momentul in care am parasit piata de acolo se auzea numai muzica rusa, si o prezentatoare care vorbea ruseste, mi-a dat un pumn in fata, care ma aruncat departe de aceasta aniversare trista …Trecand pe langa carul de transmisie directa a PCRM, care mai degraba semana cu un tank. Am huiduit cu placere, nu stiu daca sa auzit, dar, sper ca da… catre toata tara …Raliul o sa traca prin toata tara , prin cea mai saraca tara din Europa … pentru a 5-a oara deja Un concurs extrem de tampit, organizat din banii nostri … ce urmeaza ? Cupa Presedintelui Voronin ?Trista aniversare…
0