593

Procurorii din Moldova ataca revistele de cultura

Procurorii din Moldova ataca revistele de cultura7 August 2009, 10:49 am, Adaugat de mihai la De la prieteni, Presa e de vina | Nu are comentarii Am primit de dimineata, pe mess, de la prietenul meu Dumitru Crudu, de la Chisinau:“In dimineata zilei de ieri unui membru al redactiei revistei de cultura STARE DE URGENTA i-a telefonat un angajat al procuraturii militare din Republica Moldova, pretinzind ca vrea sa discute cu redactorul sef al publicatiei pe marginea unor artciole aparute in revista despre evenimentele din sase, sapte si opt aprilie.Consideram ca aceasta initiativa a procuraturii militare este antidemocratica, caci este de neimaginat ca de destinele presei culturale sa se ocupe anume aceasta institutie. Noi, membrii redactiei revistei Stare de urgenta , sintem stupefiati ca procuratura militara vrea sa discute despre continutul materialelor din revista.Or, din cite stim noi, doar criticii literari au misiunea sa interpreteze si sa judece textele literare. Sa existe un asemenea departament si in cadrul procuraturii militare?Calificam acest act al procuraturii militare ca un abuz si ca o tentativa de-a intimida presa culturala. In acest caz, despre ce fel de libertate de exprimare se mai poate vorbi in Republica Moldova daca pentru fiecare articol scris intr-o revista de cultura esti chemat la procuratura militara.Nu stim ce ar putea sa urmeze mai departe, dar consideram ca ceea ce s-a intimplat este un semnal foarte periculos referitor la faptul ca valorile democratice sint amenintate in Republica Moldova.Va indemnam sa va solidarizati cu noi, caci, miine, nu este exclus, sa fiti dumneavoastra in locul nostru.”Infiintata de Dumitru Crudu si Marius Ianus, “Stare de urgenta” este una dintre putinele reviste de cultura in limba romana care apare la Chisinau.Sursa: http://gotiu.viataclujeanului.ro/391/procurorii-din-moldova-ataca-revistele-de-cultura/
0