Aveti un rudotel? Sunt in concediu la mare
Aveti un rudotel? Sunt in concediu la mare.Eram asa de binedispus azi-dimineata, ca mi-a trecut prin cap sa va povestesc despre o vacanta decenta la Marea Neagra. In Romania, nu la Bulgari.E prima zi de concediu, altfel nu-mi explic. Ar fi fost un gest inedit, patriotic si laudabil nu? Sa va conving sa nu mai plecati in Tenerife, ca e mai ieftin decat la Mamaia sau sa abandonati grecii, care inteleg mult mai bine limba romana decat ospatarii teraselor din Neptun. Toti spun ca turismul romanesc e la pamant. Macar sa incerc sa-i iau apararea, daca tot am ales sa cheltuiesc banii de vacanta in tara.Ei bine, m-am razgandit. Tocmai am calcat intr-o balta formata in baia de patru stele a hotelului in care mai am de stat o saptamana. Nu m-ar fi deranjat ca instalatiile sanitare nu sunt tocmai etanse, chiar daca e o locatie de fite, inaugurata vara asta de ministresa turismului mioritic. Probabil o sa vina un nene si o sa le lipeasca la loc.Dupa cum spuneam, nu m-ar fi facut sa ma razgandesc o baltoaca. Dar am facut mai mult de cinci ore pe drum, iar politistii pe care i-am vazut n-aveau nicio treaba cu fluidizarea circulatiei, ci se camuflau in spatele aparatului radar pe cele cateva portiuni de drum mai libere. Un mod de gandire foarte eficient. Ce sa cauti in zonele cu ambuteiaje daca nu exista nici cea mai mica sansa ca un fraier de turist sa depaseasca viteza legala?Nici ambuteiajele si radarele nu m-ar fi enervat daca n-as fi fost mort de foame la 12, cand am ajuns la hotel. A durat ceva mai putin de o ora ca sa primesc cartela de acces in camera. Aici e vina mea: am facut rezervarea online, plata online, confirmarea online si am primit voucherul online, evident. (Da, exista agentii de turism cu care se poate lucra decent. Pacat ca nu pot vinde servicii turistice decente decat in hoteluri bulgaresti sau turcesti).Revenind la voucher, asta e un document fara de care stai ca fraieru pe la usa hotelului. In forma electronica nu are nicio valoare. Dar daca dai peste un receptioner amabil, care te invata cum sa-l printezi pe imprimanta de la barul restaurantului... te-ai scos. Daca ai vauceru printat primesti chiar si camera pe care ai platit-o.De ce trebuie sa mai taiem un copac? De ce trebuie sa dau cu sarumana la barmanita? “Sarumana, imi printati si mie vauceru?” De ce? Asa e procedura! Mi-e frica sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca barul nu ar fi avut in dotare imprimanta.Dar nici asta nu m-ar fi enervat. Daca asa e procedura, nu are rost sa duci razboaie pe care nu le poti castiga. Omori copacu si-ti primesti camera.Nu va mai povestesc despre ospatarul care a adus meniul pe la 3, ne-a lasat cinci minute de gandire, dupa care ne-a explicat amabil ca tura lui se termina in cinci minute si ne-a rugat frumos sa ne mutam in celalalt capat al terasei. Nu de alta, dar mai am doar o suta si ceva de kilometri pana in Bulgaria.http://www.financiarul.com/articol_29988/aveti-un-rudotel-sunt-in-concediu-la-mare.html