Adevarul a fost spus
http://jurnal.md/article/18442/Sambata, 25 iulie 2009, 14:1114:11 // „Adevarul” a fost spusCampania „Adevarul”, lansata acum o luna de Partidul Liberal Democrat (PLDM), a ajuns in 750 de localitati din R. Moldova. Peste 80 mii de cetateni au fost informati de echipa mobila a tinerilor liberal-democrati despre evenimentele din 7 aprilie. Bilantul partial al campaniei a fost facut sambata, 25 iulie, in scuarul Teatrului National de Opera si Balet, actiunea insa va mai continua pana la sfarsitul campaniei electorale, transmite Info-Prim Neo.In cadrul campaniei, echipe de tineri liberal-democrati au prezentat in diferite localitati documentare video despre incalcarea drepturilor omului.Potrivit Organizatiei de Tineret a PLDM, campania „Adevarul” a avut drept scop de a contribui la constientizarea evenimentelor ce au avut loc in R. Moldova dupa alegerile din 5 aprilie, in special arestarile, maltratarile si tortura la care au fost supusi tinerii, patru dintre care au decedat.„Ne-am propus sa ajungem la inreaga populatie a R. Moldova si sa-i spunem ca Moldova mai are o sansa. A fost greu in aceasta campanie de informare, deoarece in majoritatea localitatilor am fost agresati, in multe localuri ni se intrerupea curentul electric, iar organele de forta deseori aveau un comportament necivilizat”, a spus George Mocanu, presedintele Organizatiei de tineret al PLDM.Potrivit lui Mocanu, cele mai mari piedici tinerii liberal-democrati le-au intampinat in raioanele Cahul, Anenii Noi, Cantemir si Soroca. „Cele mai grave incalcari le-am sesizat la Comisia Electorala Centrala”, a mai spus Mocanu.Mihaela Spataru, membra a Organizatiei de tineret a PLDM, considera campania desfasurata una de succes, pentru ca au reusit sa inlocuiasca televiziunea publica „procomunista” cu o alta sursa de informare – cu o televiziune mobila. „Le-am vorbit oamenilor despre cum au fost fraudate alegerile, cum au votat mortii, ce au avut de suferit tinerii prinsi de politie”, a spus Mihaela Spataru.Tinerii liberal democrati au spus ca nu se opresc aici. Campania mai dureaza 2 zile, in care echipa de tineret isi propune sa ajunga intr-un numar cat mai mare de localitati. (IPN)